You are hereActualitat

Actualitat


By xell - Posted on 21 April 2013

Tornen les trobades pedagògiques XELL!

Reprenem les Torbades pedagògiques, a Barcelona, els segons dimecres de mes. Un espai de reflexió i compartir. Comencem com cada curs amb el tema de rabent actualitat al primer quadrimestre: Les adaptacions, aquest dimecres 8 d'octubre.

Les adaptacions són un procés íntim de maduració, superació i confiança. En un mateix i en l'altre. Som moltes les famílies que encara ens trobem en procés d'adaptació aquest curs. Aquest cop convidem amb especial èmfasi les mares i pares que acompanyen els seus fills i filles en l'adaptació. Què implica? Què mobilitza? Tant en les criatures com en els adults-pares-mares-acompanyants... Ens costa deixar anar...?

L'espai està dinamitzat per Itziar Aranaz, mare, membre del grup de treball de la XELL i amb molta experiència com acompanyant en projectes d'educació lliure.

Aportació: 2€ socis de la Xell; 10€ per als no socis

Places limitades!
Data: 8 d'octubre, de 19:00 a 21:00
Lloc: Circ de Puces (Barcelona - Sant Martí)
Confirmació d’assistència: secretaria@educaciolliure.org

Nova temporada!

Comença el nou curs! A la XELL no hem deixat de treballar per preparar-lo i tenir llesta la xarxa per mantenir i crear nous vincles per enfortir-la així com organitzar les activitats i serveis que volem seguir oferint, millorant-los i arribant més enllà que mai, per donar suport a les persones i entitats que comparteixen la mirada de la XELL així com fer difusió l'Educació Lliure tal i com l'entenem la gent que som i donem suport a la xarxa, que cada cop som més!

Per poder tirar endavant tot això i tenir recursos per millorar aquest suport i cobertura (pedagògica, logística, legal) a persones i col·lectius, ens cal la implicació de tots els que creieu en el respecte als processos de vida i en què una altra criança i educació són possible! Entenent que l'educació lliure inclou més enllà dels infants...

Per això us animem a que us associeu amb el Formulari per associar-se a la Xell i doneu suport al col·lectiu formant-ne part, sumant i fent créixer l'associació!

Quants més siguem més força tindrem per recolzar-nos entre nosaltres, per donar-nos suport en moments concrets i per tenir més presència en mitjans de comunicació i força davant les administracions per reclamar el que considerem drets legítims de les famílies a decidir com educar fills i filles!

Gràcies a tots per ser-hi!


Acollint les necessitats de tot@s aquell@s persones que ens han contactat per l'interès en la formació de la Xell en la Criança 0-3 anys, hem organitzat un seguit de monogràfics per els mesos d'abril a juliol d'aquests mateix any.

Directori de productes i serveis oferts per socis de la XELL

Busqueu un fuster, un massatge, una mainadera, una casa rural, un llapis, un concert a casa, un enginyer, una traducció...?

Directori de productes i serveis


Un directori públic on els socis i sòcies de la XELL hi podreu inscriure la vostra pròpia oferta, com a socis que sou: tant si us oferiu de cangur, com de pintors, com d'electricistes com d'advocats, com de terapeutes, com de venta de joguines, com d'oferta d'assegurances... hi cap tot.

La idea és que quan ens calgui un servei o producte, el primer lloc on cerquem sigui aquí. Així trobarem algú afí als nostres plantejaments de vida. Molt útil quan ha de venir algú a casa i hi tenim les criatures en horari escolar, per exemple...

I molt útil per crear xarxa, ajudar-nos i enfortir els vincles entre la gent de la Xell i amics!
Aquest directori és públic al WEB, perquè tothom hi tingui accés de lectura (socis i no socis) i en farem difusió.

Ja hi són l'Olga, el Pere, la Sara, la Tatiana... i més... i molts més que hi falteu!

Aquí teniu l'enllaç a les dades de les persones sòcies de la XELL que ofereixen productes i serveis:


PROPERES ACTIVITATS

XELL: en verd
Projectes XELL: en blau
Criança XELL: en rosa

CLIQUEU ALS ESDEVENIMENTS PER A MÉS DETALLS

També podeu accedir a l'Agenda detallada

Si feu servir Google Calendar, podeu afegir el calendari de la Xell (XELL) i el d'altres activitats afins (ALTRES) als vostres calendaris: COM FER-HO?

La Xell és la Xarxa d'Educació Lliure, una xarxa de persones a favor d’una mirada respectuosa envers les necessitats vitals de la infància.

Creiem que educar no significa instruir, ni tan sols ensenyar, sinó més aviat cuidar i acompanyar els processos de vida dels infants, les seves famílies i els nostres propis.


Formulari per associar-se a la Xell


Formulari per adherir projectes a la Xell


UN VIDEO INTERESSANT:

MªJosé VAiana, de la XELL, a TEDx Rosario

XELL a "La Eduación Prohibida"

Alguns membres de la XELL van participar en la pel·lícula que podreu veure íntegrament al web: http://www.educacionprohibida.com/

Més vídeos...

PRESENTACIÓ

Els inicis de la Xell es remunten molt enrere, són fruit dels camins que moltes persones han anat creant al llarg del temps. Recollint aquests fruits, l’any 2005 va sorgir la iniciativa de celebrar unes jornades per enfortir els llaços entre projectes que ja funcionaven i per crear-ne noves sinèrgies.

La Xell té dos grans objectius:
· Ajudar els nous projectes d’educació lliure i facilitar l’intercanvi entre els que ja funcionen, i
· Difondre, des de la proximitat, aquesta mirada respectuosa envers la infància.

Per tirar endavant aquests objectius, la Xell s’ha constituït en una associació que organitza diferents tipus d’activitats de formació, de difusió i d’intercanvi.
Si la teva sensibilitat ressona amb aquestes paraules, et donem la benvinguda i t’animem a que entris en contacte amb nosaltres.

A l'enllàç següent, trobareu la presentació que la Xell va fer als partits polítics durant les converses sobre el tema de la LEC.

http://www.educaciolliure.org/espailegalitat/index.html

Al fitxer adjunt trobareu una entrevista d'un diari d'Euskadi sobre la Xell, en la versió en Castellà

AdjuntMida
Entrevista La Xell-1.pdf17.66 KB