You are hereActualitat

Actualitat


By xell - Posted on 13 October 2014

Trobada Pedagògica XELL: Adaptaacions

DIMERCRES 7 d'octubre - 18:00 a 20:00 - La Melica

Per compartir entre famílies, acompanyants i projectes.

Les adaptacions són un procés íntim de maduració, superació i confiança. En un mateix i en l'altre. Som moltes les famílies que encara ens trobem en procés d'adaptació aquest curs. Aquest cop convidem amb especial èmfasi les mares i pares que acompanyen els seus fills i filles en l'adaptació. Què implica? Què mobilitza? Tant en les criatures com en els adults-pares-mares-acompanyants... Ens costa deixar anar...?

En seguirem parlant el proper dimecres 7 d'octubre de 18:00 a 20:00

(Compte: hem avançat l'horari respecte als cursos anteriors, per fer-lo més respectuós amb els ritmes familiars)

L'espai estarà dinamitzat per la Felícia i l'Aïda Cuesta, acompanyants dels projectes XELL Xantala i La Mainada, respectivament i membres del grup de treball de la XELL
Aportació: 2€ socis de la Xell; 10€ per als no socis
(us podeu associar in situ)

Places limitades!
Lloc: La Melica - Barcelona (Gràcia)
Places limitades, reserves: secretaria@educaciolliure.org

Comença el nou curs 2015-16!

Arriba el setembre, comença el nou curs, un moment ple d'incerteses i d'il·lusions. Un bon moment per fer tall net i una oportunitat per arrencar amb els bons propòsits que ens motiven!

La XELL i els projectes adherits us desitgem un bonic inici de curs. I us transmetem molta energia a les mares i pares, avis i àvies, cangurs i tots els implicats per acompanyar els infants en les adaptacions al cole, als projectes, a casa... I molta energia als i a les acompanyants, mestres i educadors que rebreu el regal de tenir cura de tants tresors.

Per aquest curs tenim pensat continuar oferint els Xelifòrums, organitzar trobades de projectes i d'acompanyants, participar a diferents fires, seguir oferint xerrades arreu, seguir assessorant les noves iniciatives de famílies i educadors i els Monogràfics sobre Criança, per un costat i el Cicle sobre presència amb Pablo i Mara, per la bona acollida i èxit del curs passat. I també creem un espai de reflexió amb experts convidats a compartir les seves experiències i visions sobre temes concrets que ens afecten (el sexisme, gestal infantil, prevenció, legalitat,...). Pareu atents a l'agenda!

Continuarem les trobades pedagògiques a Barcelona, amb la intenció de fer-ne a d'altres territoris: Girona, Tarragona, Lleida , per debatre plegats sobre els temes que ens interessen. També mantenim el Punt d'informació a l'Espai de la Caseta, a Barcelona i com sempre respondrem les inquietuds de les persones i famílies que ens contacteu i en tingueu necessitat! Per mail i per telèfon!

Plataforma per una Educació Centrada en la Persona

Sense oblidar la lluita pel reconeixement i la legalització explícita de les nostres opcions pedagògiques, ja sigui en espais organitzats, com a casa. I seguir col·laborant perquè aquesta mirada cap a la infància segueixi penetrant al sistema públic i enriquint l'oferta escolar, formant mestres, esplais, etc! La XELL forma part i participa de l'arrencada de la Plataforma per una Educació Centrada en la Persona la PECP. La Plataforma per una educació centrada en la persona és l'espai de trobada d’entitats, famílies i ciutadania en general, que des d’opcions diverses confluïm en un punt: Volem posar l'educació al centre del debat social i la persona al centre de l'educació.

Per això estem organitzant les Jornades per una educació centrada en la persona, el 24 i 25 d'octubre!

Per tot això seguim comptant amb el vostre inestimable suport!

MONOGRÀFICS DE CRIANÇA 2015-16!

Comencem amb un monogràfic nou que hem anomenat BASES DE L'ACOMPANYAMENT EN LA CRIANÇA.

En aquest primer monogràfic pretenem parlar de les bases que possibiliten un acompanyament en les primeres edats basat en l'amor, el respecte i la llibertat.
A través de dinàmiques corporals, les reflexions conjuntes i revisions a experiències d'alguns referents podrem descobrir (o redescobrir) alguns d'aquests elements bàsics per construir noves realitats on les necessitats dels infants estiguin mirades. Un passeig per aprofundir en les actituds, les intervencions, el joc, algunes experiències interessants...sota la visió de la XELL.

Dinamitza: Magda, mestra d'educació infantil, psicomotricista, acompanyant i membre del GdT XELL.

Horari: de 10:00 a 14:00

Preu: 40 euros socis - 50 no socis

LLoc: La Mainada; al c/ Encarnació 33, al barri de Gràcia

Una mirada que no juzga, una mirada que no evalúa, una mirada que sonríe afectivamente. UNa mirada que dice "eres importante para mí, y te tengo presente. Lo que te pasa, lo que a ti te interesa y cómo estás, para mí es importante. Yo estoy aquí para eso, para acompañarte". (Cristina Romero)

Si us voleu apuntar només cal que cliqueu Aquí i ompliu el formulari

Si voleu rebre més informació escriviu a crianca@educaciolliure.org

Directori de productes i serveis oferts per socis de la XELL

Busqueu un fuster, un massatge, una mainadera, una casa rural, un llapis, un concert a casa, un enginyer, una traducció...?

Directori de productes i serveis


Un directori públic on els socis i sòcies de la XELL hi podreu inscriure la vostra pròpia oferta, com a socis que sou: tant si us oferiu de cangur, com de pintors, com d'electricistes com d'advocats, com de terapeutes, com de venta de joguines, com d'oferta d'assegurances... hi cap tot.

La idea és que quan ens calgui un servei o producte, el primer lloc on cerquem sigui aquí. Així trobarem algú afí als nostres plantejaments de vida. Molt útil quan ha de venir algú a casa i hi tenim les criatures en horari escolar, per exemple...

I molt útil per crear xarxa, ajudar-nos i enfortir els vincles entre la gent de la Xell i amics!
Aquest directori és públic al WEB, perquè tothom hi tingui accés de lectura (socis i no socis) i en farem difusió.

Ja hi són l'Olga, el Pere, la Sara, la Tatiana... i més... i molts més que hi falteu!

Aquí teniu l'enllaç a les dades de les persones sòcies de la XELL que ofereixen productes i serveis:


PROPERES ACTIVITATS

XELL: en verd
Projectes XELL: en blau
Criança XELL: en rosa

CLIQUEU ALS ESDEVENIMENTS PER A MÉS DETALLS

També podeu accedir a l'Agenda detallada

Si feu servir Google Calendar, podeu afegir el calendari de la Xell (XELL) i el d'altres activitats afins (ALTRES) als vostres calendaris: COM FER-HO?

La Xell és la Xarxa d'Educació Lliure, una xarxa de persones a favor d’una mirada respectuosa envers les necessitats vitals de la infància.

Creiem que educar no significa instruir, ni tan sols ensenyar, sinó més aviat cuidar i acompanyar els processos de vida dels infants, les seves famílies i els nostres propis.


Formulari per associar-se a la Xell


Formulari per adherir projectes a la Xell


UN VIDEO INTERESSANT:

CARLES CAPDEVILA - Educar amb sentit de l'humor

Més vídeos...

PRESENTACIÓ

Els inicis de la Xell es remunten molt enrere, són fruit dels camins que moltes persones han anat creant al llarg del temps. Recollint aquests fruits, l’any 2005 va sorgir la iniciativa de celebrar unes jornades per enfortir els llaços entre projectes que ja funcionaven i per crear-ne noves sinèrgies.

La Xell té dos grans objectius:
· Ajudar els nous projectes d’educació lliure i facilitar l’intercanvi entre els que ja funcionen, i
· Difondre, des de la proximitat, aquesta mirada respectuosa envers la infància.

Per tirar endavant aquests objectius, la Xell s’ha constituït en una associació que organitza diferents tipus d’activitats de formació, de difusió i d’intercanvi.
Si la teva sensibilitat ressona amb aquestes paraules, et donem la benvinguda i t’animem a que entris en contacte amb nosaltres.

A l'enllàç següent, trobareu la presentació que la Xell va fer als partits polítics durant les converses sobre el tema de la LEC.

http://www.educaciolliure.org/espailegalitat/index.html

Al fitxer adjunt trobareu una entrevista d'un diari d'Euskadi sobre la Xell, en la versió en Castellà

AdjuntMida
Entrevista La Xell-1.pdf17.66 KB