Tornar al llistat

Convivències familiars d'Estiu

Detalls de l'activitat

Data d'inici
01/08/2016

Data final
07/08/2016

Horari
00:00 - 00:00

Lloc
l'ALBADA (Mas del Mau) Arbúcies

Ubicació
Arbúcies, Gerona, España

Organitza
L'ALBADA

Tipus
Puntual

Més informació

Ubicació

de l’1 al 7 d’agost. 7 dies i 6 nits. QUINES GANES DE COMPARTIR AMB VOSALTRES LES VACANCES!!

LA VIVÈNCIA COM A EINA D’APRENENTATGE
Fins que no vivim una situació per primera vegada, sovint podem tenir por a “fer el pas” per atrevir-nos a vivenciar-la. Podem passar un temps, més o menys llarg, teoritzant quins son els pros, els contres, etc…
Des de ben petites i petits, ens han entrenat sistemàticament a no confiar en els nostres instints primaris, sino donar tot el poder i control a la nostra Ment, buscant sempre el “però”, el “ja però …”, el “és que …”. La Raó sempre té una raó guardada a la màniga!
I ens descobrim preocupades/ts en multitud de coses que son abstractes i no tenen a molt a veure amb cuidar-nos, escoltar-nos, sentir-nos. No recordem que tenim un cos amb infinitat de sensacions, una ànima que ens arrela a la Vida. Les emocions se’ns barregen i intenten sortir per alguna banda, de manera de vegades frustrades/ts, perque no sabem què ens passa.
A les conVIVÈNCIESfamiliars d’ESTIU us proposarem cada día algun taller o dinàmica, per a que pugueu fer aquest viatge interior que us doni certes pistes. Vàlides únicament per a vosaltres.
Son claus que obren portes, més o menys grans, amb més o menys dificultat, que son oportunitats per a prendre consciència d’una mateixa.
La VIVÈNCIA és el que ens treu de la ment absoluta o absolutista. Ens relaxa i ens permet arribar allà on potser crèiem que era impossible.
Amb els infants, tindreu tanmateix la oportunitat de posar en pràctica totes les eines que aneu treient per a vosaltres mateixes/os, coma dones, homes, mares o pares.
GRUP DE SUPORT “FAMÍLIA A FAMÍLIA”
El lloc i la intenció des d’on acompanyem a les conVIVÈNCIESfamiliars d’ESTIU és des del “no fer”, “no actuar”. Perque “si jo no vull que canviis, tu pots entendre que t’accepto tal com ets”.
És per a nosaltres essencial que cada família estigui oberta a escoltar devolucions de l’equip, i d’altres famílies, però es posarà molta atenció en que sigui des del NO-JUDICI.
Cada sistema familiar és únic i específic per a ell mateix. Ningú és millor que ell mateix per a sí mateix. Sembla una incongruència, però és bàsic recordar-ho.
Les adultes/lts i infants, que convivim durant 7 dies en un espai cuidat i respectuós com és aquest, utilitzem el nostre propi poder per a respectar i respectar-nos, posar i posar-nos límits, contenir i contenir-nos, expressar, escoltar i escoltar-nos, acollir i acollir-nos, acceptar i acceptar-nos. En definitiva: cuidar i cuidar-nos!
ESPAIS DE “TRIBU”
En numeroses ocasions es donen moments de vincle (cuinant el sopar, esmorsant, durant l’excursió,…) entre les persones que integrem cada edició de les conVIVÈNCIESfamiliars d’ESTIU, i això permet que ens enduguem a casa, al nostre cor, la vivència d’haber format part d’un sistema concret o grup social o el que, antropològicament parlant, se’n diu tribu.
ESPAIS D’ACOMPANYAMENT A LA CONVIVÈNCIA
Cada matí realitzem un cercle o rotllana, per a poder mirar, expressar i recollir el que ens va succeïnt. Cuidant així també la nostra conVIVÈNCIA.
ESPAI D’ACOMPANYAMENT A L’ADULT/A 
Cap al final de la setmana, trobarem un espai sagrat per a cada família, amb l’equip acompanyant, de manera que es puguin resoldre dubtes concrets i xerrar en un espai més íntim les particularitats de cada sistema.
 
ESPAIS D’ACOMPANYAMENT A L’INFANT/JOVE
Cada dia, hi haurà espai-proposta d’acompanyament a l’infant/jove. Experimentant un dia a dia molt similar al de L’Albada.
A la tarda, les propostes integren tota la família.
INSCRIPCIONS A sara.sajois@gmail.com. En un plaç aproximat de 15 dies rebreu un correu amb la benvinguda, explicació del format i del programa més detallat, i unes preguntes, que ens ajudaran a acompanyar-vos i a preparar les dinàmiques i propostes adaptades al grup que es conformarà.

Activitats relacionades