Tornar al llistat

Formació Anual La Caseta

Detalls de l'activitat

Data d'inici
27/04/2019

Data final
28/04/2019

Horari
10:00 - 14:00

Organitza
LA CASETA

Tipus
Puntual

Més informació

Ubicació

formacio-anual-la-caseta

Formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament

MÒDULS:

Els continguts i les vivències estan estructurats en mòduls que s’exposen a continuació.
JOC PRESIMBÒLIC:
S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evolució de l’infant.

SENSIBILITZACIÓ DE LA CONSCIÈNCIA PER SER PRESÈNCIA:
En aquests dos dies sensibilitzarem  la consciència del  nostre cos per sentir-ne el fluir del camp sensorial i perceptiu, visualitzarem les connexions energètiques i deixarem fluir el moviment per alliberar el nostre ser creador. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

JOC SIMBÒLIC:
Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic, un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant.

TACTE NUTRITIU:
A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

PROCÉS CREATIU:
Durant aquests dos dies explorarem sobre què entenem per procés creatiu, les possibilitats de cada material, des d’on fa la proposta l’adult i  quins paràmetres observem.

PRESÈNCIA, METODOLOGIA I ACTITUDS:
S’hi experimentaran situacions diverses d’acompanyament de l’altre (individual i de grup) i es facilitarà un mitja teoricopràctic per facilitar l’acompanyament de processos creatius i de creixement.
SISTÈMICA:
Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens  pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (ja sigui de feina o familiar).

PSICOMOTRICITAT: 
Es vivenciarà el procés que aplega la pràctica psicomotriu (de la vivència a la representació) i es reflexionarà sobre l’aportació d’aquesta pràctica a la pedagogia.

RELACIONS, GESTIÓ I LEGALITAT, MÉS ENLLÀ DE LES PORS: 
Ens confrontarà amb el que ens remouen els temes legals associats als espais d’educació no homologats. Proposarà arribar a una resposta, des de la consciència, que ens permeti sentir-nos còmodes i serens amb possibles situacions, ja sigui decidint no complir amb tots els detalls o bé utilitzant les eines i estratègies que funcionen per donar plena cobertura legal als espais d’educació no homologats.

 

HORARIS I PREU:

 

Horari: Caps de setmana segons el mòdul serà:

 • Dissabte de 10h a 19:30 i  diumenge de 10 a 14h.
 • O només dissabte de 10 a 19:30h.

 

Dates:

 • 27 octubre 2018
 • 17-18 de novembre 2018
 • 1 desembre 2018
 • 26-27 de gener 2019
 • 23 febrer 2019
 • 23 de març 2019
 • 27 ¡ 28 abril 2019
 • 18 de maig 2019
 • 1-2 juny 2019

Activitats relacionades