Tornar al llistat

Jornades de pau, educació i cosmovisions: En el cor de la Terra

Detalls de l'activitat

Data
06/07/2019

Horari
10:00 - 18:00

Lloc
centre de Sarrià, Pare Miquel de Sarrià 8, Barcelona

Organitza
Synago i la XELL

Ponents
Fernando Hernandez, Crisitina Romero, Jordi Mateu, Gabriela Zabala, Emma Romero - Modera Pere Juan

Tipus
Puntual

Preu general
Gratuit €

Preu soci
Gratuit €

Més informació

Ubicació

jornades-de-pau-educacio-i-cosmovisions-en-el-cor-de-la-terra
Pau, educació i cosmovisions.

Cosmovisió és la manera de veure i interpretar el món. Es el marc de referència a partir del qual entenem la vida. Podem dir que és necessari i, fins i tot, desitjable disposar d’aquest marc de referència: necessitem posar ordre a una realitat que, si no, esdevindria caòtica i incomprensible. La contrapartida és que també limita la nostra visió de la vida. Si no podem veure també la finestra a través de la qual observem el món, estem enclaustrats en una concepció única, confonent el mapa amb el territori.

La nostra cultura occidental s’ha nodrit del racionalisme i de la lògica. Aquesta especialització ens ha portat a grans descobriments científics i a un gran desenvolupament tecnològic i també a explotar indiscriminadament els recursos del planeta, als països menys desenvolupats i les dones. Les visions diferents d’una concepció mecanicista i determinista són considerades primitives, màgiques i irracionals.

Per fortuna, hi ha un nombre de persones, cada vegada mes gran, que obren la mirada a altres formes d’entendre la vida.

En altres indrets, les cosmovisions han continuat vives al llarg de milers d’anys, resistint la colonització. Aquestes cosmovisions plantegen una altra forma d’entendre l’univers i la vida, una forma diferent de relacionar-nos amb el planeta i amb l’univers. Aquestes visions també han estat nostres en un temps oblidat. Nodrir-nos d’aquestes cosmovisions no és tant assimilar una informació diferent i culturalment aliena com re-connectar amb un saber ancestral que hem perdut.

La jornada Pau, educació i cosmovisions vol precisament això, re-connectar-nos amb un espai perdut integrant aquesta vivència en la nostra forma d’entendre l’educació i la pau.

L’educació lliure o viva és cultura de pau. Tenir cura de l’embaràs, del part, dels primers anys de criança, dels projectes d’infantil, primària i secundària és una forma d’actuar, no tant des d’una ideologia determinada com des d’una actitud. Si nosaltres tenim cura dels nostres infants, ells tindran cura del món.

El Fernando Hernández Ojob ens farà una conferència per introduir les jornades. Posteriorment s’obrirà una taula rodona amb la participació de Cristina Romero, Gabriela Zabala i Jordi Mateu.

Després s’obriran cercles de conversa per afavorir la participació dels assistents.

A la tarda farem un taller a càrrec de Emma Romero i d’altres en funció del número de participants.

Us convidem a participar en aquesta jornada organitzada per Synago i la Xell que vol ser una trobada oberta per nodrir-nos de la saviesa i amor que tots portem dins nostre.

Pere Juan
Gaudiu d’aquesta oportunitat, entrada gratuïta! Inscripcions: info@associaciosynago.org

Activitats relacionades