Tornar al llistat

La Trans-FORMACIÓ ANUAL de Xantala

Detalls de l'activitat

Data
09/11/2019

Horari
10:00 - 18:30

Lloc
Carrer Pere IV, 190 - Barcelona

Ubicació
Carrer de Pere IV, 190, Barcelona, Espanya

Organitza
XANTALA

Ponents
Jordi Ramon, Gus Bas, Alicia Apolo, Felícia, Roberta Castellan, Joana Marquilles, Dani González

Tipus
Periòdica

Preu general
900 €

Més informació

http://www.xantala.es/curs-anual-de-trans-formacio/

Ubicació

la-trans-formacio-anual-de-xantala
Compartim amb vosaltres la informació sobre la nostra Formació anual, en Educació Lliure
formación educación libre_Trans-Formació
 
Al nostre web, cliqueu aquí,  podreu trobar el temari de cada seminari
 
També podeu veure les nostres propostes de tarda, cliqueu aquí

Per a l’acompanyament respectuós del creixement dels infants

Dirigit a mares, pares, mestres educadors/es, professionals relacionats amb l’àmbit educatiu i a totes aquelles persones que vulguin fer del seu vincle amb els nens una font dels seus aprenentatges i saviesa.

Xantala, Associació d’Acompanyament a la Criança, us convida a compartir amb nosaltres un itinerari que abraça aquells aspectes que trobem fonamentals per a poder acompanyar als nostres infants en el seu descobriment de la vida.

TRANS-FORMACIÓ

Transformar els aprenentatges adquirits per apropar-nos a la infància des d’una mirada amorosa…

Des d’un procés vivencial anirem connectant amb el nostre ser per a transformar els aprenentatges adquirits en comprensions íntimes. I així trobar els nostres propis recursos i apropar-nos als infants des del respecte cap a una vida que creix.

Des del nostre entendre, l’auto-observació, l’autoconsciència i l’amor són la base per poder acompanyar amb respecte als infants.

És important ser capaç de revisar el nostre bagatge per alliberar a les persones del nostre entorn d’aquest pes. Només amb la mirada, entra llum en la foscor i es comença a generar un moviment espontani que desencalla allò que tenim encallat. Alhora, aquesta mirada ajuda a què ens fem càrrec de les pròpies dificultats i per tant, no busquem un responsable a fora.

Per això el primer curs que oferim va encaminat a observar la pròpia actitud davant la vida i així anar elaborant una actitud més respectuosa per a poder acompanyar ja sigui a nens/es o a qualsevol persona.

Entenent que cada persona té el seu procés i que l’autoconsciència és un camí que no acaba mai, pretenem oferir un espai on cadascú pugui elaborar eines o estratègies pròpies per avançar.

El contingut de la trans-formació és el següent, 

9 passos:

 

Primer pas: El nen, el nen interior

Connectar amb el nostre nen interior,

Re-néixer, sentir, descobrir, explorar, reconèixer-se, jugar

Punt de partida. Què és l’ed. lliure?

Segon pas: Etapes del desenvolupament

Moviment Evolutiu.

Psicologia Evolutiva.

Exploració de materials adaptats.

Tercer pas: El joc

L’evolució del joc en funció del desenvolupament del nen

Arrel i sentit del joc

El plaure de jugar

El joc: aprenentatge i creixement

Quart pas: Límits, conflictes i amor

L’abordatge que enforteix

El límit com a acte d’amor

Viure el conflicte

El que no es veu: violències invisibles

Ampliant el camp emocional

Cinquè pas:  Estar des de la Presència

L’acompanyament respectuós. Confiança i autoestima

L’art de no fer

El silenci

La connexió amb el que succeeix

Com em posiciono davant l’inesperat

Sisè pas:  Acompanyament a les famílies amb una mirada amorosa.

El nen no arriba sol

La mirada sistèmica

Créixer amb els infants

Setè pas:Llenguatges expressius

Introducció als llenguatges artístics

Exploració i representació

La creativitat a l’ed. lliure

Vuitè pas: Identitat de gènere i sexualitat
La gestació de la pròpia identitat
en l’etapa infantil
Acompanyar la sexualitat delxs nenxs

Novè pas: Trobada amb la nostre íntima saviesa

Tancament personal, únic i creatiu

 

Trobades i preus:

El curs consta de una trobada mensual i les pràctiques a l’espai matinal de Xantala o a un altre que estigui d’acord en acollir practicants. La trobada mensual serà un dissabte, de 10h a 14h i de 15.30h a 18.30h. Les pràctiques poden realitzar-se durant el curs, a partir de desembre.

El preu de la transformació és de 900 euros. En aquest preu està inclòs les 9 trobades dels dissabtes, 5 pràctiques a l’espai matinal de Xantala i la tutoria d’un dels acompanyants de Xantala durant aquestes pràctiques. La matrícula es de 100 euros (inclosa en el preu total). A banda, es poden fer les pràctiques extres que un desitgi, pagant 20 euros per cada una d’elles.

El curs integral és de 90 hores. De les quals 63 són vivencials-teòriques, 25 hores de pràctiques i 2 de tutories.

Si estàs interessat en realitzar aquesta formació, pots enviar un email a xantalacompanyants@gmail.com indicant el teu interès. Si em deixes un número de telèfon podem parlar personalment del que necessitis i si s’escau podem fer una trobada personal per també aclarir dubtes.

Les places són limitades a 15

Les dates plantejades són les següents: 9 de novembre, 14 de desembre, 11 de gener, 8 de febrer, 7 de març, 18 de abril, 9 de maig, 6 de juny, última data per confirmar.

Els formadors seran:

Alicia Apolo. Terapeuta Ocupacional. Psicomotricista en la línia de Bernard Aucouturier en Educació, Prevenció i Teràpia (AEC. Barcelona). Acompanyant i coordinadora en diferents projectes d’educació lliure, viva i activa. Terapeuta Psicomotriu a nivell individual y grupal en infants de 0 a 6 anys. Ex membre de l’equip de coordinació pedagògica de Xantala.

Dani González. Mestre diplomat d’Educació Infantil, formació en “eines d’autoconeixement, cap a una educació més humana”, formació en acompanyament de la sexualitat infantil, formació en gestió de conflictes i processos de mediació, formació “El Cuidado del Alma Infantil”. Pare, acompanyant en projectes d’educació lliure des de fa 12 anys i membre de l’equip de coordinació pedagògica.

Felícia (Patrícia de Diego)-Coordinadora de la Trans-Formació. Mare, acompanyant en projectes d’educació lliure (criança-infantil). Amb 12 anys d’experiència. Ex-membre de l’ICE de la UB en pedagogia sistèmica i coaching sistèmic organitzacional. Formadora a l’Institut Integratiu i a la XELL. Membre del grup de treball de la XELL. Gestora de Xantala. Assessorament sistèmic a famílies i equips de treball. 

Joana Marquilles. Mestra d’Educació Infantil, psicomotricista en la línia de Bernard Aucouturier en Educació i Prevenció (AEC. Barcelona), formació en Bioenergètica i Eneagrama (Bioenergètica Barcelona), 7 anys d’experiència en el món de l’educació viva. Actualment acompanyant a Xantala i membre de l’equip de coordinació pedagògica. 

Jordi Ramon. Mestre, ballarí, pare i acompanyant a Xantala durant 4 anys i coordinador de la gestió durant 3 anys. Amb més de 20 anys d’experiència en el món de l’educació. Membre de l’equip de coordinació pedagògica.

Gus Bas. Llicenciat en Psicologia, formació en educació i conflicte, i en arts escèniques. Pare, acompanyant a Xantala, ex-membre del equipo de coordinació pedagògica i ex-coordinador de la gestió del projecte.

Roberta Castellan. Graduada en comunicació intercultural. Formació en educació lliure (La Caseta, Barcelona), acompanyament emocional (SENDA, Barcelona) i psicomotricitat educativa-preventiva en la línia de Bernard Aucouturier (AEC, Barcelona). Acompanyant a Xantala i membre de l’equip de coordinació pedagògica.

Moltes gràcies

Activitats relacionades

  • Directe XELL - Pantalles i infància 2ª part: Segons edat i control parental. Amb Marc Alcega Estivill

    Anar a l'activitat ›
  • Directe XELL - Tornada a l'escola. I les necessitats de lxs nenxs, què? Amb Doa Rodriguez

    Anar a l'activitat ›