Tornar al llistat

La Trans-FORMACIÓ ANUAL de Xantala

Detalls de l'activitat

Data
27/10/2018

Horari
10:00 - 18:30

Lloc
Carrer Pere IV, 190 - Barcelona

Ubicació
Carrer de Pere IV, 190, Barcelona, Espanya

Organitza
XANTALA

Ponents
Jordi Ramon, Doa Rodríguez, Gus Bas, Alicia Apolo, Felícia

Tipus
Periòdica

Preu general
900 €

Més informació

http://www.xantala.es/curs-anual-de-trans-formacio/

Ubicació

Compartim amb vosaltres la informació sobre la nostra Formació anual, en Educació Lliure
 
Al nostre web, cliqueu aquí,  podreu trobar el temari de cada seminari
 
També podeu veure les nostres propostes de tarda, cliqueu aquí
formación en educación libre

Per a l’acompanyament respectuós del creixement dels infants

Dirigit a mares, pares, mestres educadors/es, professionals relacionats amb l’àmbit educatiu i a totes aquelles persones que vulguin fer del seu vincle amb els nens una font dels seus aprenentatges i saviesa.

Xantala, Associació d’Acompanyament a la Criança, us convida a compartir amb nosaltres un itinerari que abraça aquells aspectes que trobem fonamentals per a poder acompanyar als nostres infants en el seu descobriment de la vida.

TRANS-FORMACIÓ

Transformar els aprenentatges adquirits per apropar-nos a la infància des d’una mirada amorosa…

Des d’un procés vivencial anirem connectant amb el nostre ser per a transformar els aprenentatges adquirits en comprensions íntimes. I així trobar els nostres propis recursos i apropar-nos als infants des del respecte cap a una vida que creix.

Des del nostre entendre, l’auto-observació, l’autoconsciència i l’amor són la base per poder acompanyar amb respecte als infants.

És important ser capaç de revisar el nostre bagatge per alliberar a les persones del nostre entorn d’aquest pes. Només amb la mirada, entra llum en la foscor i es comença a generar un moviment espontani que desencalla allò que tenim encallat. Alhora, aquesta mirada ajuda a què ens fem càrrec de les pròpies dificultats i per tant, no busquem un responsable a fora.

Per això el primer curs que oferim va encaminat a observar la pròpia actitud davant la vida i així anar elaborant una actitud més respectuosa per a poder acompanyar ja sigui a nens/es o a qualsevol persona.

Entenent que cada persona té el seu procés i que l’autoconsciència és un camí que no acaba mai, pretenem oferir un espai on cadascú pugui elaborar eines o estratègies pròpies per avançar.

El contingut de la trans-formació és el següent, 

9 passos:

 

Primer pas: El nen, el nen interior

Connectar amb el nostre nen interior,

Re-néixer, sentir, descobrir, explorar, reconèixer-se, jugar

Punt de partida. Què és l’ed. lliure?

Segon pas: Etapes del desenvolupament

Moviment Evolutiu.

Psicologia Evolutiva.

Exploració de materials adaptats.

Tercer pas: El joc

L’evolució del joc en funció del desenvolupament del nen

Arrel i sentit del joc

El plaure de jugar

El joc: aprenentatge i creixement

Quart pas: Límits, conflictes i amor

L’abordatge que enforteix

El límit com a acte d’amor

Viure el conflicte

El que no es veu: violències invisibles

Ampliant el camp emocional

Cinquè pas:  Estar des de la Presència

L’acompanyament respectuós. Confiança i autoestima

L’art de no fer

El silenci

La connexió amb el que succeeix

Com em posiciono davant l’inesperat

Sisè pas:  Acompanyament a les famílies amb una mirada amorosa.

El nen no arriba sol

La mirada sistèmica

Créixer amb els infants

Setè pas: Llenguatges expressius

Introducció als llenguatges artístics

Exploració i representació

La creativitat a l’ed. lliure

Vuitè pas: Identitat de gènere i sexualitat
La gestació de la pròpia identitat
en l’etapa infantil
Acompanyar la sexualitat delxs nenxs

Novè pas: Trobada amb la nostre íntima saviesa

Tancament personal, únic i creatiu

 

Trobades i preus:

El curs consta de una trobada mensual i les pràctiques a l’espai matinal de Xantala o a un altre que estigui d’acord en acollir practicants. La trobada mensual serà un dissabte, de 10h a 14h i de 15.30h a 18.30h. Les pràctiques poden realitzar-se durant el curs, a partir de desembre.

El preu de la transformació és de 900 euros. En aquest preu està inclòs les 9 trobades dels dissabtes, 5 pràctiques a l’espai matinal de Xantala i la tutoria d’un dels acompanyants de Xantala durant aquestes pràctiques. La matrícula es de 100 euros (inclosa en el preu total). A banda, es poden fer les pràctiques extres que un desitgi, pagant 20 euros per cada una d’elles.

El curs integral és de 90 hores. De les quals 63 són vivencials-teòriques, 25 hores de pràctiques i 2 de tutories.

Si estàs interessat en realitzar aquesta formació, pots enviar un email a xantalacompanyants@gmail.com indicant el teu interès. Si em deixes un número de telèfon podem parlar personalment del que necessitis i si s’escau podem fer una trobada personal per també aclarir dubtes.

Les places són limitades a 15

Les dates plantejades són les següents: 27 d’octubre, 10 de novembre, 15 de desembre, 12 de gener, 9 de febrer, 9 de març, 6 d’abril, 11 de maig, 8 de juny

Els formadors seran:

Jordi Ramon, mestre, ballarí, pare i acompanyant a Xantala durant 4 anys i coordinador de la gestió durant 3 anys. Més de 20 anys d’experiència en el món de l’educació.

Doa Rodríguez, Llicenciada en Psicologia. Postgraduada en Llenguatges Expressius per a la pràctica socioeducativa. 13 anys d’experiència en educació viva. Teràpia i Assessorament a Famílies, acompanyament emocional a nens/es, assessorament a escoles i formació a professionals.

Felícia, Mare, acompanyant en projectes d’educació lliure (criança-infantil). Amb més de 10 anys d’experiència. Membre de l’ICE de la UB en pedagogia sistèmica i coaching sistèmic organitzacional. Membre del grup de treball de la XELL. Quiromassatgista i reflexòloga.

Gus Bas, Llicenciat en Psicologia, formació en educació i conflicte, i en arts escèniques. Pare, acompanyant a Xantala, membre de l’equip pedagògic i coordinador de la gestió del projecte.

Alicia Apolo Llerena: Terapeuta Ocupacional. Psicomotricista en la linea de Bernard Aucouturier en Educació, Prevenció y Teràpia ( AEC. Barcelona).  Acompanyant y coordinadora a diferents projectes d’educació lliure, viva i activa. Terapeuta Psicomotriu a nivell individual  i grupal en infants de 0 a 6 anys.

Altres formadors de suport: L’equip pedagògic de Xantala.

Moltes gràcies

Activitats relacionades