Tornar al llistat

Psicomotricitat

Detalls de l'activitat

Data d'inici
09/10/2017

Data final
18/06/2018

Horari
17:00 - 18:00

Lloc
C/ Garrotxa, 33

Ubicació
AUPA, Carrer de la Garrotxa, Barcelona, España

Organitza
AUPA, descobreix creant

Tipus
Periòdica

Més informació

http://www.aupa.cat/lulab/psicomotricitat/

Ubicació

psicomotricitat

Per a infants de 1 a 3 anys amb un acompanyant de referencia.

– Dilluns de 17 a 18h-

La psicomotricitat que parteix de la pràctica de Bernard Aucouturier, té com a objectiu principal acompanyar i ajudar en la maduració global dels infants, a partir de la vivència del cos, i dins un marc de seguretat tant física com afectiva.

Partim doncs, del moviment i l’acció espontània del nen, del joc que s’esdevé amb un material específic, i la presència de l’adult en tot moment. La psicomotricitat ens ajuda a comprendre els infants en la seva globalitat, a partir del que anomenem expressivitat motriu, és a dir, la manera que té el nen de relacionar-se amb el món que l’envolta.

Les sessions faciliten el coneixement i el domini del cos explorant les pròpies possibilitats sensoriomotores mitjançant propostes motrius i materials específics (teles, cordes, pilotes túnels, blocs d’escuma, etc) adequades al moment maduratiu dels nens i nenes. Potencien la relació i comunicació amb els altres a partir de compartir l’espai, els materials, la pròpia expressivitat motriu i l’adult. És un espai idoni per treballar les emocions i l’afectivitat mitjançant el joc i la vivència del cos.

L’adult acompanya i respecta el moment maduratiu de l’infant, ajustant-se a la seva demanda, al seu desig. Posa la presència i límit dins la sala des de l’amor i el respecte.

Un espai de vivències, neguits, dubtes i expressions que donaran lloc a la reflexió, l’autoconeixement i l’intercanvi amb altres iguals (ja siguin pares o els propis infants).

L’espai de psicomotricitat doncs, proporcionarà un lloc en el que els infants i pares puguin gaudir del joc i les sensacions del moviment del propi cos d’una manera lliure, espontània i respectuosa.

Acompanya Estela Maldonado Guerrero, Educadora  social, Psicomotricista de la pràctica Aucouturier educativa, formant-se en Terapia Gestalt i mare.

+info: info@aupa.cat

Activitats relacionades