Tornar al llistat

Sessió informativa formació de La Caseta

Detalls de l'activitat

Data
27/05/2016

Horari
19:00 - 20:00

Organitza
LA CASETA

Tipus
Puntual

Més informació

Ubicació

sessio-informativa-formacio-de-la-caseta

Formació anual

La formació està estructurada a partir de tres eixos:

1. La formació personal
La formació personal consisteix, en essència, a vivenciar diferents situacions de joc: pulsional, de cura de l’altre, sensoriomotricitat i simbòliques. Ser conscients del que se’ns belluga en aquestes situacions.
Experimentar situacions de resolució de conflictes, acompanyament de grups per poder posteriorment reflexionar sobre diferents aspectes de la metodologia i intervenció.
Implicar-se en processos creatius en llenguatges diversos per explorar la creativitat des del nostre interior.

2. La formació teoricopràctica
Els diferents blocs conceptuals s’introdueixen a partir de la vivència i són:
• Sentit del joc i evolució de l’infant.
• Metodologia i intervenció (creació d’espais, acompanyament de grup, conflictes, etc.).
• Processos creatius.
• Sistema. Funcionament orgànic del projecte. Òsmosi de la informació. Ordres del sistema.

3. La pràctica
Un període de 70 hores de pràctiques a La Caseta o en projectes afins més 2 hores de tutories grupals i 1 hora de tutoria individual complementen la formació personal i teoricopràctica.
Al finalitzar el curs es presentarà una producció-creació individual a partir d’un tema d’interès sorgit en el transcurs de la formació i que integri la formació teòrica, vivencial i la pràctica.

Horaris:
Caps de setmana: dissabte de 10 a 14 i de 15:30 a 19:30 i  diumenge de 10 a 14.
Mòduls:

JOC PRESIMBÒLIC:  dissabte 22 d’octubre de 2016.
Aquest mòdul l’acompanyarà Aina Argemí. S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evolució de l’infant.

JOC SIMBÒLIC: dissabte 26 i diumenge 27 de Novembre de 2016.
Aquest mòdul l’acompanyarà Pere Juan. Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic, un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant.

SENSIBILITZACIÓ DE LA CONSCIÈNCIA PER SER PRESÈNCIA: dissabte 17 de desembre de 2016.
Aquest mòdul l’acompanyarà Ona Mestre. Sensibilitzarem  la consciència del  nostre cos per sentir-ne el fluir del camp sensorial i perceptiu, visualitzarem les connexions energètiques i deixarem fluir el moviment per alliberar el nostre ser creador. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

METODOLOGIA I ACTITUDS: dissabte 21 i diumenge 22 de gener de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Pere Juan. S’hi experimentaran situacions diverses d’acompanyament de l’altre (individual i de grup) i es facilitarà un mitjà teoricopràctic per facilitar l’acompanyament de processos creatius i de creixement.

PROCÉS CREATIU: dissabte 18 i diumenge 19 de febrer de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Aina Argemí. Explorarem sobre què entenem per procés creatiu, les possibilitats de cada material, des d’on fa la proposta l’adult i quins paràmetres observem.

TACTE NUTRITIU: dissabte 18 de març de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Sonia López. A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

SISTÈMICA: dissabte 22 d’abril de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Aina Argemí. Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (ja sigui de feina o familiar).

PSICOMOTRICITAT: dissabte 20 de maig de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Neus Llop. Es vivenciarà el procés que aplega la pràctica psicomotriu (de la vivència a la representació) i es reflexionarà sobre l’aportació d’aquesta pràctica a la pedagogia.

RELACIONS, GESTIÓ I LEGALITAT, MÉS ENLLÀ DE LES PORS I TANCAMENT: dissabte 3 i diumenge 4 de juny de 2017.
Aquest mòdul l’acompanyarà Marc Alcega. Ens confrontarà amb el que ens remouen els temes legals associats als espais d’educació no homologats. Proposarà arribar a una resposta, des de la consciència, que ens permeti sentir-nos còmodes i serens amb possibles situacions, ja sigui decidint no complir amb tots els detalls o bé utilitzant les eines i estratègies que funcionen per donar plena cobertura legal als espais d’educació no homologats.
Durant el curs hi ha sessions informatives per a totes les persones interessades en la formació (per a consultar dates, cal mirar l’agenda).

Imparteixen:
Pere Juan, Aina Argemí, Ona Mestre, Sònia Lopez, Marc Alcega, Neus Llop.

Informació i inscripcions: 
formacio@la-caseta.com

Coordinadora:
Aina Argemí

Activitats relacionades