Tornar al llistat

Sessió informativa Psicomotricitat

Detalls de l'activitat

Data
11/05/2016

Horari
19:00 - 20:00

Organitza
LA CASETA

Tipus
Puntual

Més informació

Ubicació

sessio-informativa-psicomotricitat

PORTES OBERTES DE PSICOMOTRICITAT

El dia 11 de Maig a les 19:00

Els nens i les nenes es mouen i juguen. És natural, normal i saludable que ho facin ja que aquest és el mitjà privilegiat que tenen per expressar les seves emocions, estats d’ànim, inquietuds, relacionar-se amb els altres i, en general, de conèixer el món.

L’activitat de psicomotricitat es desenvolupa en un espai especialment preparat, cuidat, amb materials suggerents que conviden a l’experimentació, l’exploració motriu, sensorial i emocional.

Les propostes van des de l’exploració corporal amb coixins, teles, túnels, rampes, trapezis, fins allò més sensorial i el joc simbòlic. El procés natural de la sessió porta al nen a finalitzar cada trobada exprimentant les possibilitats dels diferents llenguatges expressius a través del dibuix, pintura, massa, pasta de sal, construccions amb fustes i contes. Per a acomiadar-nos fem un petit ritual de grup que generalment està acompanyat de música.

En aquesta activitat les propostes són suggerides i no directives, intentant respectar i acompanyar el ritme i l’interès de l’infant en cada moment. En aquest sentit, la psicomotricitat ofereix al nen un espai, temps, context i acompanyament per a que connecti amb el plaer del moviment, les sensacions, les emocions i experimenti amb els diferents llenguatges expressius per a poder transmetre així els seus estats d’ànim, vivències i desitjos en el marc d’un espai de seguretat tant física com afectiva.

La presència del psicomotricista en aquesta activitat està orientada a facilitar un entorn i clima grupal de respecte entre tots els que participen, a la vegada que acompanya en l’experimentació i en l’organització de l’espai a partir de l’escolta i l’ajust a les diferents necessitats i propostes que els infants plantegen.

L’activitat de Psicomotricitat per als més petits (fins els 4 anys) és un espai que inclou la participació dels pares i/o mares per a que junts, gaudeixin de les possibilitats d’un espai i temps d’exclusiva cura i dedicació mútua en un ambient respectuosament compartit amb altres famílies.

http://www.la-caseta.com/articulos/Psicomotricidad.pdf

Activitats relacionades