Equipo humano

equipo-humano

Pere Juan Duque


image

La meva formació inicial va ser la psicologia escolar, la psicomotricitat, els llenguatges expressius i la educació física. A l’any 2000, la vida em va portar a iniciar el projecte La Caseta, junt amb Anna Bachs. A l’any 2005 m’incorporo al grup de treball de la Xell. Participar en aquests projectes ha suposat per a mi un gran creixement i aprenentatge per la qual cosa, em sento profundament agrait a totes les persones amb qui he compartit aquests camins. M’interesa la formació des de la presència. M’interessa el que poden aportar les arts marcials internes a la educació. M’interessa compartir amb altres projectes d’altres cultures, com Les casetes de Perú i Argentina. M’interessa explorar diferents camins de consciencia i creativitat. M’interesa el diàleg entre diferens formes de entendre i viure la educació.

Marc Alcega Estivill


image

De petit vaig ser nen. I agraeixo l’educació i de mons pares, no tan habitual aleshores, amb una mare amb qui parlar de tot i un pare que als ‘70 em canviava els bolquers. De gran, però no tant, vaig fer-me Enginyer Industrial… a l’acabar la carrera ja ho advertia el lema de la uni: “En tot i per tot”… Vaig anar a fer d’enginyer i de rodamón en companyia (3 anys a Anglaterra, mig a l’Índia, un a Suïssa, 3 a França) fins que al quedar-nos embarassats vam decidir deixar de rodar el món i tornar al Born amb la Laura, de qui he après i segueixo aprenent molt. Amb ella i els nostres tresors (el Marçal, l’Emma i la Mel), una font d’aprenentatge inesgotable. Amb el primer, i amb la influència de la nostra amiga Paula, fa nou anys vam endinsar-nos en el món del part a casa i l’educació lliure participant d’un primer projecte de criança, la Magarrufa. Darrera un altre, el Submarí Lila, i un altre, l’actual El Gínjol, combinats amb l’educació a casa i amb la feina de la XELL on estic vinculat des del 2006, i on he gaudit del privilegi de créixer amb els qui em van acollir al Grup de Treball com el Jordi, el Dani, les Vaiana, el Pere… els que hi han passat com la Itziar, la Doa, l’Anna… i els que el van enriquint amb qui compartim aquesta plana! Nou anys dedicats a la criança i l’educació lliure, a casa, als projectes i a la XELL.

Felícia


image

Els meus inicis acadèmics varen ser al món de la psicologia, i els professionals varen girar entorn al màrqueting i el món de la Moda. Al cap de 5 anys de treballar en aquest sector vaig viure una crisis personal en la que veia que la meva feina i els meus “valors interns” cada cop estaven més distanciats… Em vaig deixar portar per el que sentia i vaig anar a conèixer una Comunitat al Brasil. És aleshores, el 2007, que entro en contacte amb el món de l’acompanyament respectuós amb infants i les seves famílies; viatjant també a Itàlia i vivint experiències en escoles Waldorf, Montessori i E.L.I.C, entre d’altres. Al 2011 torno a Barcelona i entro en contacte amb la XELL i em formo com a acompanyant d’Educació Lliure en projectes de la Xarxa i entitats afins (CRAEV i Centro para el Acompañamiento del Niño y su Familia). El 2012 participo, com educadora d’un projecte de criança i és aleshores que entro a formar part del Grup de Treball de la XELL. Paral·lelament a tot aquest procés personal i professional em formo com a quiromassatgista terapèutica, reflexòloga i facilitadora de kundalini-ioga per infants. Em considero una enamorada de la Natura i la Dansa… Sóc educadora a Xantala i des del 2012 m’estic endinsant en el món de la Pedagogia Sistèmica, cursant un màster a la Universitat de Barcelona.

Magda Solera


image

Sóc una persona afortunada, un dia, només començar a la universitat una companya em va parlar d’un llibre anomenat Educar para ser, de Rebeca Wild. En aquell moment la meva idea d’educació, d’escola i de vocació es va capgirar. He tingut el privilegi de compartir formació, amistat i tertúlia amb persones molt vinculades a una visió d’infància que em fa vibrar. M’he mogut en l’entramat de la sistèmica amb en Carles Perallada, la Mercè Travesset i la Marianne Franke. He estat en un postgrau de psicomotricitat aprofundint en el meu propi sentir, el sentir dels infants i els misteris dels nostres cossos. He tingut el plaer de veure canviar un bolquer a la gent de Lòczy i després d’estar tres cops al León Dormido em vaig decidir a entrar al grup de treball de la XELL, un luxe i un compromís. El treball en xarxa sempre m’ha motivat, i per aquest motiu he participat en diverses xarxes municipals. I sortosament, he estat treballant durant més de 10 anys amb infants de diferents edats, en entorns diversos i nodrint-me d’infància i de vida. Actualment estic gaudint acompanyant els nens i les nenes d’un projecte de repoblació del qual formo part.

Aina Argemí Pont


image

Des de petita tenia clar que el meu desig era acompanyar a persones. En el seu moment em va semblar que la carrera que m’ho permetria era magisteri infantil. I durant el camí he investigat sobre com volia acompanyar. Aquestes ganes d’aprendre i coneixer noves possibilitats m’han conduit a Finalndia en un espai internacional montessori, a mèxic en un centre comunitari; tots aquests viatges m’han aportat obertura i ganes de continuar construinr-me. En el procès me format en pedagogia sistemica,psicomoticitat i he viatjat a ecuador per coneixer i veure una altre realitat en els cepas del leon dormido. Gaudeixo de la meva elecció, i creixo cada dia poden-me observar. Continuo investigant en alternatives, al 2010 vaig entrar a formar part de la Caseta. També m’agrada compartir i crear xarxa per aquest motiu el 2014 hem vaig incorporar al grup de la XELL. Ara estic descobrint, agraïnt i posant el meu granet de sorra en aquesta xarxa.

Aïda Cuesta i Carabasa


image

Vaig descobrir, de ben petita, que volia estar a prop de la mainada. Vaig estudiar magisteri infantil i aquí va començar la meva inquietud per investigar altres maneres de fer en aquest àmbit. Això em va portar directe fins la Rebeca i el Mauricio Wild, tenint la sort de poder “(re)activar-me” amb ells i tota la gent del León Dormido. Vaig descobrir la gran xarxa de la XELL i amb ella bonics projectes i persones amb les que he pogut compartir i que m’han regalat un gran aprenentatge. Entre tot això vaig formar-me en pedagogia sistèmica de la ma de grans formadors d’aquí i d’allà, un bonic enfoc de vida. Arrel d’un curs d’acompanyament emocional vaig descobrir la mirada Reichiana i actualment m’hi estic formant. Treballo com a acompanyant a La Mainada, un projecte que m’ha fet crèixer molt i que m’ofereix l’oportunitat de trobar-me i treballar-me. Al setembre del 2014 vaig entrar a formar part del grup de treball de la XELL, per poder compartir i aportar el meu granet de sorra en tota aquesta xarxa que tant fa per respectar els processos de vida. Un altre gran regal, gràcies!