Volver al listado

Nono, Espai d'Aprenentatge - Associació Escola Lliure de Mallorca

Detalles del proyecto

Año de fundación
2013

Ubicación
Ctra.Sóller (MA-11), km 13.900, Palma, Mallorca, Palma

Estado del proyecto
Afí a la XELL

Edad de los niños
De 3 a 6 anys / De 6 a 12 anys

Capacidad
21 niños

Acompanyants
3

Format
Mixte

Contacto

Ivan de Paúl Bernal

espainono@autistici.org

www.espainono.net

627802952

https://www.facebook.com/espainono/

Ubicación

Nono, Espai d’Aprenentatge és un espai pensat pels infants, on la llibertat i el respecte en són els pilars fonamentals. Llibertat per experimentar, conèixer, sentir i ser acompanyades amb respecte i amor.

La nostra proposta pedagògica es basa en:

L’aprenentatge parteix de l’interès de l’infant que aprèn a partir de la descoberta, el joc i l’experimentació. L’infant com a únic protagonista del seu procés vital d’aprenentatge. L’infant marca el què, el com i el quan.

No disposem d’un currículum de matèries ni competències a assolir, tampoc un sistema de seguiment dels infants basat en exàmens.

No dividim els grups per edats, fomentem la interacció entre les diferents edats.

Rebutgem el principi d’autoritat i fomentam un esperit crític. Ens allunyam de dogmatismes, volent qüestionar les coses amb una actitud crítica i investigadora.

Apostem per una democràcia directa que es materialitza en l’assemblea d’infants i acompanyants, decidint el dia a dia de l’escola.

El contacte amb la NATURA i el JOC com la base metodològica. L’infant aprèn jugant.

Els LLENGUATGES EXPRESSIUS (l’expressió corporal, plàstica, musical, verbal i escrita), ja que permeten connectar el món intern i extern amb gran riquesa i autenticitat.

Absolut respecte pels diferents ritmes. Veim l’adulta com acompanyant i facilitadora que crea un ambient de seguretat física i afectiva per a que cada infant trobi el seu lloc, però no com a mestra que interfereix, direcciona i s’anticipa. Els infants aprenen amb l’assaig-error i cal respectar aquest procés.

El TEMPS està pensat perquè estigui al servei de qui viu a l’escola i no com a una estructura rígida. La seva qualitat més valuosa és la flexibilitat, la tolerància davant els canvis provocats per la prioritat d’atendre les diferents situacions que sorgeixen.

Proyectos relacionados