Tornar al llistat

Formació Anual de La Caseta 2017-18

Detall de la formació

Data d'inici
28/10/17

Data final
03/06/18

Horari
10:00 - 14:00

Ubicació
Carrer de Mateu, 16, Barcelona, Espanya

Organitza
LA CASETA

Contacte

formacio-anual-de-la-caseta-2017-18

 Formació anual

La formació està estructurada a partir de tres eixos:

1. La formació personal
La formació personal consisteix, en essència, a vivenciar diferents situacions de joc: pulsional, de cura de l’altre, sensoriomotricitat i simbòliques. Ser conscients del que se’ns belluga en aquestes situacions.
Experimentar situacions de resolució de conflictes, acompanyament de grups per poder posteriorment reflexionar sobre diferents aspectes de la metodologia i intervenció.
Implicar-se en processos creatius en llenguatges diversos per explorar la creativitat des del nostre interior.

2. La formació teoricopràctica
Els diferents blocs conceptuals s’introdueixen a partir de la vivència i són:
• Sentit del joc i evolució de l’infant.
• Metodologia i intervenció (creació d’espais, acompanyament de grup, conflictes, etc.).
• Processos creatius.
• Sistema. Funcionament orgànic del projecte. Òsmosi de la informació. Ordres del sistema.

3. La pràctica
Un període de 70 hores de pràctiques a La Caseta o en projectes afins més 2 hores de tutories grupals i 1 hora de tutoria individual complementen la formació personal i teoricopràctica.
Al finalitzar el curs es presentarà una producció-creació individual a partir d’un tema d’interès sorgit en el transcurs de la formació i que integri la formació teòrica, vivencial i la pràctica.

Horaris:
Caps de setmana: dissabte de 10 a 14 i de 15:30 a 19:30 i  diumenge de 10 a 14.
Mòduls:

JOC PRESIMBÒLIC: dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre de 2017.
S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evolució de l’infant.

JOC SIMBÒLIC: dissabte 11 de Novembre de 2017.
Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic, un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant.

SENSIBILITZACIÓ DE LA CONSCIÈNCIA PER SER PRESÈNCIA: dissabte 16 de desembre de 2017.
Sensibilitzarem  la consciència del  nostre cos per sentir-ne el fluir del camp sensorial i perceptiu, visualitzarem les connexions energètiques i deixarem fluir el moviment per alliberar el nostre ser creador. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

METODOLOGIA I ACTITUDS: dissabte 20 i diumenge 21 de gener de 2018.
S’hi experimentaran situacions diverses d’acompanyament de l’altre (individual i de grup) i es facilitarà un mitjà teoricopràctic per facilitar l’acompanyament de processos creatius i de creixement.

PROCÉS CREATIU: dissabte 17 i diumenge 18 de febrer de 2018.
Explorarem sobre què entenem per procés creatiu, les possibilitats de cada material, des d’on fa la proposta l’adult i quins paràmetres observem.

TACTE NUTRITIU: dissabte 17 de març de 2018.
A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

SISTÈMICA: dissabte 28 d’abril de 2018.
Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (ja sigui de feina o familiar).

PSICOMOTRICITAT: dissabte 19 de maig de 2018.
Es vivenciarà el procés que aplega la pràctica psicomotriu (de la vivència a la representació) i es reflexionarà sobre l’aportació d’aquesta pràctica a la pedagogia.

RELACIONS, GESTIÓ I LEGALITAT, MÉS ENLLÀ DE LES PORS I TANCAMENT: dissabte 2 i diumenge 3 de juny de 2018.
Ens confrontarà amb el que ens remouen els temes legals associats als espais d’educació no homologats. Proposarà arribar a una resposta, des de la consciència, que ens permeti sentir-nos còmodes i serens amb possibles situacions, ja sigui decidint no complir amb tots els detalls o bé utilitzant les eines i estratègies que funcionen per donar plena cobertura legal als espais d’educació no homologats.
Durant el curs hi ha sessions informatives per a totes les persones interessades en la formació (per a consultar dates, cal mirar l’agenda).

Imparteixen:
Pere Juan, Aina Argemí, Ona Mestre, Sònia Lopez, Marc Alcega, Maite Duran.

Informació i inscripcions: 
formacio@la-caseta.com

Formacions relacionades