Tornar al llistat

Formació en Educació Lliure

Detall de la formació

Data d'inici
27/10/18

Data final
18/06/19

Horari
10:00 - 18:30

Ubicació
Carrer de Pere IV, 190, Barcelone, Espagne

Organitza
XANTALA

Contacte

formacio-en-educacio-lliure

Per a l’acompanyament respectuós del creixement dels infants

Dirigit a mares, pares, mestres educadors/es, professionals relacionats amb l’àmbit educatiu i a totes aquelles persones que vulguin fer del seu vincle amb els nens una font dels seus aprenentatges i saviesa.

Xantala, Associació d’Acompanyament a la Criança, us convida a compartir amb nosaltres un itinerari que abraça aquells aspectes que trobem fonamentals per a poder acompanyar als nostres infants en el seu descobriment de la vida.

formación en educación libre

TRANS-FORMACIÓ

Transformar els aprenentatges adquirits per apropar-nos a la infància des d’una mirada amorosa…

Des d’un procés vivencial anirem connectant amb el nostre ser per a transformar els aprenentatges adquirits en comprensions íntimes. I així trobar els nostres propis recursos i apropar-nos als infants des del respecte cap a una vida que creix.

Des del nostre entendre, l’auto-observació, l’autoconsciència i l’amor són la base per poder acompanyar amb respecte als infants.

És important ser capaç de revisar el nostre bagatge per alliberar a les persones del nostre entorn d’aquest pes. Només amb la mirada, entra llum en la foscor i es comença a generar un moviment espontani que desencalla allò que tenim encallat. Alhora, aquesta mirada ajuda a què ens fem càrrec de les pròpies dificultats i per tant, no busquem un responsable a fora.

Per això el primer curs que oferim va encaminat a observar la pròpia actitud davant la vida i així anar elaborant una actitud més respectuosa per a poder acompanyar ja sigui a nens/es o a qualsevol persona.

Entenent que cada persona té el seu procés i que l’autoconsciència és un camí que no acaba mai, pretenem oferir un espai on cadascú pugui elaborar eines o estratègies pròpies per avançar.

El contingut de la trans-formació és el següent,

9 passos:

 

Primer pas: El nen, el nen interior

Connectar amb el nostre nen interior,

Re-néixer, sentir, descobrir, explorar, reconèixer-se, jugar

Punt de partida. Què és l’ed. lliure?

Segon pas: Etapes del desenvolupament

Moviment Evolutiu.

Psicologia Evolutiva.

Exploració de materials adaptats.

Tercer pas: El joc

L’evolució del joc en funció del desenvolupament del nen

Arrel i sentit del joc

El plaure de jugar

El joc: aprenentatge i creixement

Quart pas: Límits, conflictes i amor

L’abordatge que enforteix

El límit com a acte d’amor

Viure el conflicte

El que no es veu: violències invisibles

Ampliant el camp emocional

Cinquè pas:  Estar des de la Presència

L’acompanyament respectuós. Confiança i autoestima

L’art de no fer

El silenci

La connexió amb el que succeeix

Com em posiciono davant l’inesperat

Sisè pas:  Acompanyament a les famílies amb una mirada amorosa.

El nen no arriba sol

La mirada sistèmica

Créixer amb els infants

Setè pas: Llenguatges expressius

Introducció als llenguatges artístics

Exploració i representació

La creativitat a l’ed. lliure

Vuitè pas: Identitat de gènere i sexualitat
La gestació de la pròpia identitat
en l’etapa infantil
Acompanyar la sexualitat delxs nenxs

Novè pas: Trobada amb la nostre íntima saviesa

Tancament personal, únic i creatiu

 

Trobades i preus:

El curs consta de una trobada mensual i les pràctiques a l’espai matinal de Xantala o a un altre que estigui d’acord en acollir practicants. La trobada mensual serà un dissabte, de 10h a 14h i de 15.30h a 18.30h. Les pràctiques poden realitzar-se durant el curs, a partir de desembre.

El preu de la transformació és de 900 euros. En aquest preu està inclòs les 9 trobades dels dissabtes, 5 pràctiques a l’espai matinal de Xantala i la tutoria d’un dels acompanyants de Xantala durant aquestes pràctiques. La matrícula es de 100 euros (inclosa en el preu total). A banda, es poden fer les pràctiques extres que un desitgi, pagant 20 euros per cada una d’elles.

El curs integral és de 90 hores. De les quals 63 són vivencials-teòriques, 25 hores de pràctiques i 2 de tutories.

Si estàs interessat en realitzar aquesta formació, pots enviar un email a xantalacompanyants@gmail.com indicant el teu interès. Si em deixes un número de telèfon podem parlar personalment del que necessitis i si s’escau podem fer una trobada personal per també aclarir dubtes.

Les places són limitades a 15

Les dates plantejades són les següents: 27 d’octubre, 10 de novembre, 15 de desembre, 12 de gener, 9 de febrer, 9 de març, 6 d’abril, 11 de maig, 8 de juny

Els formadors seran:

Jordi Ramon, mestre, ballarí, pare i acompanyant a Xantala durant 4 anys i coordinador de la gestió durant 3 anys. Més de 20 anys d’experiència en el món de l’educació.

Doa Rodríguez, Llicenciada en Psicologia. Postgraduada en Llenguatges Expressius per a la pràctica socioeducativa. 13 anys d’experiència en educació viva. Teràpia i Assessorament a Famílies, acompanyament emocional a nens/es, assessorament a escoles i formació a professionals.

Felícia, Mare, acompanyant en projectes d’educació lliure (criança-infantil). Amb més de 10 anys d’experiència. Membre de l’ICE de la UB en pedagogia sistèmica i coaching sistèmic organitzacional. Membre del grup de treball de la XELL. Quiromassatgista i reflexòloga.

Gus Bas, Llicenciat en Psicologia, formació en educació i conflicte, i en arts escèniques. Pare, acompanyant a Xantala, membre de l’equip pedagògic i coordinador de la gestió del projecte.

Alicia Apolo Llerena: Terapeuta Ocupacional. Psicomotricista en la linea de Bernard Aucouturier en Educació, Prevenció y Teràpia ( AEC. Barcelona).  Acompanyant y coordinadora a diferents projectes d’educació lliure, viva i activa. Terapeuta Psicomotriu a nivell individual  i grupal en infants de 0 a 6 anys.

Altres formadors de suport: L’equip pedagògic de Xantala.

Moltes gràcies

 

Formacions relacionades