Detalls del projecte

Any de fundació
2021

Adreça
Can Pladevall, 123, Gaserans, Sant Feliu de Buixalleu

Edats
De 2 a 6 anys

Capacitat
15 children

Acompanyants
2

Format
Acompanyants

Contacte

Cristina / Jennifer

laxakaneta@gmail.com

https://www.instagram.com/laxakaneta/

635189220

La Xakaneta és una associació educativa al servei d’un grup de famílies amb nenes i nens de 2 a 6 anys d’edat que estan interessades en educar els seus infants fora de l’escola ordinària. Es tracta d’un espai educatiu assembleari on educadores i famílies treballem col·laborativament en la línia educativa de les Pedagogies Actives -també conegudes com Pedagogies Alternatives o Pedagogies Lliures-. A La Xakaneta vetllem perquè totes les integrants del grup puguin desenvolupar tot el seu potencial, considerant cada un dels seus aprenentatges -cognitius, afectius, emocionals, socials, psicomotrius…- des d’una perspectiva holística de la persona i prenent referents metodològics de diverses corrents pedagògiques.

Existeix una gran varietat de corrents i estils educatius classificats dins el terme de pedagogies vives o alternatives. Tot i que el fonament de totes elles és que són formes d’ensenyament actives -sent l’infant el centre del procés d’aprenentatge-, creiem que no hi ha un model perfecte, sinó que tots s’han d’adaptar a la realitat on s’apliquen, així com a les persones que pretenen atendre. És per això que a La Xakaneta prenem les característiques que ens semblen més adequades de cada corrent pedagògica, per tal de crear un model propi i completament adaptat  a les particularitats i a l’essència de cada un dels nostres nens i nenes. Així, prenem bases i principis pedagògics propis de diverses teories pedagògiques, adaptant-les sempre al nostre estil educatiu. Algunes de les pedagogies que ens inspiren són: Montessori, Waldorf, Amara Berri, Escoles Bosc, Escoles Comunitàries, Reggio Emilia i Pikler.

En resum, les característiques que ens identifiquen són, entre d’altres, la consideració individualitzada del temps d’aprenentatge de les persones; l’acompanyament respectuós per part de les educadores i la construcció d’un ambient d’aprenentatge harmoniós i adaptat a l’etapa evolutiva dels infants, fomentant així la creativitat, la curiositat, l’exploració i el desenvolupament personal.