Detalls del projecte

Any de fundació
2018

Adreça
C/ Barcelona 37, Caldes de Montbui

Estat
Afí a la XELL

Edats
De 1 a 3 anys

Capacitat
16 children

Acompanyants
2

Format
Acompanyants

Contacte

Marta / Txell

lallavordecaldes@gmail.com

620831818

https://www.facebook.com/lallavordecaldes

És un espai d’acompanyament respectuós basat en l’educació viva per a infants fins a tres anys.

El projecte neix de l’associació Créixer des de dins, on professionals de l’educació volem crear espais on els infants i les seves famílies puguin sentir-se acompanyats en la criança.

La llavor està degudament adaptada i equipada per acompanyar en el seu creixement a un nombre reduït d’infants, en un ambient acollidor, natural i tranquil, respectant el desenvolupament individual de cadascun d’ells i els processos de vida.

L’espai és un lloc viu, en moviment. A través de l’observació de noves necessitats dels infants, l’espai va canviant per tal de satisfer-les. En aquest punt hi juga un paper important la mirada de l’adult.

Al espai els infants sempre tenen a la seva disposició materials d’acord al seu moment evolutiu. Ens agrada poder observar d’una manera directa i amb presència l’infant en el seu joc espontani, és a dir, permetre que puguin jugar lliurement de la manera que ells necessitin en cada moment i amb allò que ells desitgin. Tot tenint cura del material i sense interferir en l’autonomia dels altres infants. Per això les activitats no són dirigides, sinó que oferim un espai on l’infant pot explorar el material i crear el seu propi joc, potenciant també la imaginació.

Quan es dóna aquest acompanyament respectuós, la persona pot arribar a connectar amb el propi desig innat per aprendre.

Sentim una gran confiança en l’infant. Són éssers capaços de prendre decisions i trobar les seves pròpies eines i recursos. Protagonistes del seu creixement. També creiem en la seva autoregulació, és a dir, la seva capacitat d’ajustar espontàniament les funcions vitals i de connectar amb les pròpies necessitats i buscar formes de satisfer-les.

La baixa ràtio, els espais curosament preparats, l’experiència, la vocació i la formació ens permeten acompanyar als infants amb calma, respecte, alegria i amor.

Junts, anem creixent i aprenent. És per això que organitzem tallers i xerrades per tal de contribuir a restaurar la xarxa de suport mutu entorn la criança dels nostres fills i filles.