Equip humà

Pot ser-te útil

Pere Juan Duque


image

La meva formació inicial va ser la psicologia escolar, la psicomotricitat, els llenguatges expressius i la educació física. A l’any 2000, la vida em va portar a iniciar el projecte La Caseta, junt amb Anna Bachs. A l’any 2005 m’incorporo al grup de treball de la Xell. Participar en aquests projectes ha suposat per a mi un gran creixement i aprenentatge per la qual cosa, em sento profundament agrait a totes les persones amb qui he compartit aquests camins. M’interesa la formació des de la presència. M’interessa el que poden aportar les arts marcials internes a la educació. M’interessa compartir amb altres projectes d’altres cultures, com Les casetes de Perú i Argentina. M’interessa explorar diferents camins de consciencia i creativitat. M’interesa el diàleg entre diferens formes de entendre i viure la educació.

Marc Alcega Estivill


image

De petit vaig ser nen. I agraeixo l’educació i de mons pares, no tan habitual aleshores, amb una mare amb qui parlar de tot i un pare que als ‘70 em canviava els bolquers. De gran, però no tant, vaig fer-me Enginyer Industrial… a l’acabar la carrera ja ho advertia el lema de la uni: “En tot i per tot”… Vaig anar a fer d’enginyer a diferents estudis d’enginyeria i de rodamón en companyia (3 anys a Anglaterra, mig a l’Índia, un a Suïssa, 3 a França) fins que al quedar-nos embarassats vam decidir deixar de rodar el món i tornar al Born amb la Laura, de qui he après i segueixo aprenent molt. Amb ella i els nostres tresors (el Marçal, l’Anhel i la Mel), una font d’aprenentatge inesgotable. Amb el primer, i amb la influència de la nostra amiga Paula, el 2005 vam endinsar-nos en el món del part a casa i l’educació lliure participant d’un primer projecte de criança, la Magarrufa. Darrera un altre, el Submarí Lila, i un altre, El Gínjol, combinats amb l’educació a casa i amb la feina de la XELL on estic vinculat des del 2006, amb tasques de gestió de l’entitat i formació i difusió en l’àmbit de l’educació lliure, cura de grups (d’adults) , suport legal per arrencar projectes… I molt agraït a la XELL, on he gaudit del privilegi de créixer amb els qui em van acollir al Grup de Treball com el Jordi, el Dani, les Vaiana, el Pere… els que hi han passat com la Itziar, la Doa, l’Anna… i els que el van enriquint, amb qui compartim aquesta plana! Des del 2005 dedicat a la criança i l’educació lliure, a casa, als projectes i a la XELL!

Felícia


image

Els meus inicis acadèmics varen ser al món de la psicologia, i els professionals varen girar entorn al màrqueting i el món de la Moda. Al cap de 5 anys de treballar en aquest sector vaig viure una crisis personal en la que veia que la meva feina i els meus “valors interns” cada cop estaven més distanciats… Em vaig deixar portar pel que sentia i vaig anar a conèixer una Comunitat al Brasil. És aleshores, el 2007, que entro en contacte amb el món de l’acompanyament respectuós amb infants i les seves famílies; viatjant també a Itàlia i vivint experiències en escoles Waldorf, Montessori i E.L.I.C, entre d’altres. Al 2011 torno a Barcelona i entro en contacte amb la XELL i em formo com a acompanyant d’Educació Lliure en projectes de la Xarxa i entitats afins (CRAEV, Centre de Recerca i Assessorament de de l’Educació Viva). Al 2012, participo com educadora d’un projecte de criança i és també quan entro a formar part del Grup de Treball de la XELL. Paral·lelament a tot aquest procés personal i professional, em formo com a quiromassatgista terapèutica, reflexòloga i facilitadora de kundalini-ioga per infants. Em considero una enamorada de la Natura i la Dansa… Actualment em defineixo com a mare, acompanyant infantil, coordinadora pedagògica i gestora del projecte d’educació lliure Xantala. Membre del grup de treball de la Xell. Formadora en educació lliure. Ex-Membre del ICE de la UB en Coaching Sistèmic Organitzacional. Formada en Acompanyament Emocional, Educació Viva, enfortiment de les capacitats del professorat; Pedagogia Sistèmica i Coaching sistèmic organitzacional a la UB. La meva curiositat m’està portant a seguir ampliant coneixements a través de les ‘metodologies globalitzades’ I el meu camí professional i de vida a acompanyar famílies, professionals i entitats-empreses.

Aïda Cuesta i Carabasa


image

Vaig descobrir, de ben petita, que volia estar a prop de la mainada. Vaig estudiar magisteri infantil i aquí va començar la meva inquietud per investigar altres maneres de fer en aquest àmbit. Això em va portar directe fins la Rebeca i el Mauricio Wild, tenint la sort de poder “(re)activar-me” amb ells i tota la gent del León Dormido. Vaig descobrir la gran xarxa de la XELL i amb ella bonics projectes i persones amb les que he pogut compartir i que m’han regalat i em segueixen regalant un gran aprenentatge. Entre tot això vaig formar-me en pedagogia sistèmica de la ma de grans formadors d’aquí i d’allà, un bonic enfoc de vida. Arrel d’un curs d’acompanyament emocional vaig descobrir la mirada Reichiana i vaig decidir formar-me en Ecologia de Sistemes Humans, Criança Ecològica.
Al setembre del 2014 vaig entrar a formar part del grup de treball de la XELL, per poder compartir i aportar el meu granet de sorra en tota aquesta xarxa que tant fa per respectar els processos de vida. Un altre gran regal, gràcies!
I des del 2017 visc l’aventura de ser mare, la “formació” que més m’està fent créixer com a persona.

Albert Pons Gimenez


image

De sempre, tinc molt interès per la infància, pel joc, l’entusiasme, l’impuls, la sensibilitat, la màgia i el seus grans potencials. Exploro altres camins com la política, la literatura, l’espiritualitat o l’enginyeria, a través de feina, estudis, tallers i petites iniciatives, però una i altra vegada acabo tornant als infants, així que també estudio educació infantil i pedagogia. El meu primer projecte educatiu va ser una cooperativa de pares i mestres catalana-alemanya on vaig aprendre molt, i des d’allí he col·laborat amb diversos projectes de la XELL, i també en 3 escoles bressol municipals. Després de ser pare del nostre primer fill tinc la sort de començar el projecte Gori-Gori, de la mà d’unes famílies amb qui puc compartir a nivell professional però també personal, i més enllà. Poc després m’endinso en el món de la formació per a mestres, les xerrades per a famílies, els tallers de gestió emocional amb infants de primària i de convivència amb adolescents. Estic format en psicoteràpia integrativa a través del programa SAT de Claudio Naranjo. Des de 2018 formo part del grup de treball de la XELL