Qui som

Pot ser-te útil

La història

Els precedents de la Xell es remunten molt enrere, són fruit dels camins que moltes persones han anat creant al llarg del temps. Recollint aquests fruits, l’any 2005 va sorgir la iniciativa de celebrar unes jornades per enfortir els llaços entre els projectes que ja funcionaven i per crear noves sinèrgies. Vam crear la llista [Educaciolliure]. Va ser el naixement de la XELL!

La Xell va créixer ràpidament i al 2009 es va constituir com associació sense ànim de lucre per coordinar els diferents tipus d’activitats de formació, de difusió i d’intercanvi que ofereix.
Des d’alhesores que no parem! La gent i els projectes entren i surten de la XELL i la xarxa va creixent viva i activa! I enguany fem els 10 anys!

Així doncs la XELL és una xarxa de projectes i persones que participen on estan interessades en l’educació lliure, un tipus de relació educativa que es basa en el respecte als processos vitals dels infants i els adults del seu entorn.

Objectius

La Xell té dos grans objectius:

  • Ajudar els projectes d’educació lliure (espais d’aprenentatge) a néixer i créixer i facilitar l’intercanvi entre ells.
  • Difondre, des de la proximitat, la mirada envers la infància i expressada en el manifest pedagògic de la XELL.

La intenció de la XELL no és anar en contra de res sinó construir possibilitats que ens permetin tenir cura de la infància des d’un reconeixement profund per les seves necessitats vitals.

Com ens organitzem

La Xell som la gent que en formem part.  I com a xarxa horitzontal fugim de tota possible jerarquia.
Tant mateix, per ser operatius i coordinar la gestió de l’associació i l’oferta d’activitats ens hem organitzat en base a uns cercles operatius.

Vegeu els Cercles de treball

Equip Humà

Coordinant la XELL hi tenim el Grup de Treball, on duem a terme les reunions i tasques per tirar endavant amb tot el que proposa la XELL.

Vegeu l’equip humà