Detalls del projecte

Any de fundació
2013

Adreça
Avinguda Santa Coloma, nº117, Olot

Estat
Afí a la XELL

Edats
De 2 a 6 anys

Capacitat
20 children

Acompanyants
4

Format
Mixte

Contacte

Pasta de Sal

pastadesal@gmail.com

https://www.instagram.com/pastadesal

644088970

La Pasta de Sal és una associació autogestionada de famílies amb l’objectiu d’oferir un espai de joc lliure per a infants de 1,5 a 6 anys, on puguin gaudir d’un acompanyament amorós, respectuós i no dirigit. A la Pasta de sal els aprenentatges s’esdevenen a través del joc, i s’hi cultiven unes relacions sanes d’escolta i respecte cap a un mateix, cap a l’altre i cap a l’entorn.

A la Pasta de Sal es vetlla perquè els infants puguin assolir el seu màxim potencial. Creiem que cada infant disposa d’una pulsió innata pel desenvolupament harmònic. Creiem en la seva capacitat constant d’aprenentatge partint de la confiança en un mateix i de la participació de les situacions quotidianes

La nostra intervenció és indirecta, a través dels materials que proposem, de la disposició dels espais, de l’exploració i el contacte amb la natura i de l’estructura diaria. A través de l’observació quotidiana dels infants ens fem presents i adaptem tots els elements a les seves necessitats genuïnes i al seu moment evolutiu.

Alhora es vetlla pel benestar dels infants garantint una alimentació equilibrada, l’alternança de moments de joc lliure amb moments de descans després del dinar i la cura de les relacions (entre infants però també amb i entre les famílies).

Les famílies son claus en el funcionament quotidià de la Pasta: participem en comissions i en el dia a dia, som una gran tribu que compartim l’experiència de participar plegades en aquest projecte.

A la Pasta de Sal disposem de dos espais diferenciats interiors, un pels infants d’1,5 a 3 anys, i l’altre pel grup d’infants més grans. L’espai exterior, de més de 300m2, disposa de diferents zones de joc (sorrals, estructures, hort, fruiters, gronxadors, …).