Detalls del projecte

Any de fundació
2011

Adreça
Espai de l’Associació Agambar - Antic Escorxador, Carretera de Sant Hilari, s/n, Santa Coloma de Farners

Estat
Afí a la XELL

Edats
De 1 a 3 anys

Capacitat
10 children

Acompanyants
1

Format
Mixte

Contacte

Raquel Alonso

info@agambar.cat

www.agambar.cat

666 85 69 97 (Acompanyant: Raquel Alonso)

https://www.facebook.com/associacio.agambar/

Aquest és un espai educatiu basat en l’Educació Viva, els materials Montessori, els principis de l’Institut Lóczy, la pedagogia sistèmica i el contacte amb la natura. L’objectiu és que els infants, fins als sis anys, desenvolupin els seus potencials d’una manera no directiva, al seu ritme, acompanyats respectuosament pels adults.

Les línies principals del projectes són:

  • Cura a la primera infància: els sis primers anys de vida són el període de desenvolupament més important d’un infant i mereixen tot el temps, dedicació, atenció i amor possibles.
  • L’educació holística: ens referim a no parcel·lar el coneixement, a proporcionar experiències vitals on els infants desenvolupin les intel·ligències cognitives, físiques, emocionals, expressives, socials, espirituals, etc.
  • Respecte a les necessitats i ritmes de cada infant: a través de la lliure elecció de les activitats, cada infant ajusta les seves necessitats de desenvolupament del moment i treu el major potencial de si mateix.
  • Llibertat i límits: d’una manera natural, els infants estan limitats per les restriccions de l’espai físic, per la necessitat de mantenir l’harmonia social i les condicions que afavoreixen l’aprenentatge (fer un bon ús dels materials, no destorbar els altres, respectar l’ambient de calma, etc.).
  • Treball d’autonomia: un dels principis més importants d’aquesta línia pedagògica és buscar la màxima autonomia de l’infant, ja que això propicia l’autoestima, la superació dels reptes propis, la vocació… Es diu que l’únic que necessita un organisme viu per desenvolupar-se és autonomia i tenir les necessitats autèntiques cobertes (amor incondicional, atenció, alimentació i moviment).

La col·laboració voluntària del les famílies és imprescindible en aquest projecte ja que són elles qui gestionen l’organització i funcionament de l’espai conjuntament amb l’acompanyant referent.