Em dic Ona i m’agrada capturar moments, històries i vincles a través de la fotografia d’estil documental.

Quan era petita, em van regalar una càmera digital i m’encantava fer fotos de tot el que veia a casa, sobretot d’aquells instants més quotidians que després en mirar enrere ens generen més nostàlgia. Una tarda de diumenge al sofà, una imatge de la finestra amb el sol ponent-se al fons de la muntanya, la meva germana berenant a la cuina, un aniversari, la roba estesa… M’encanten aquests petits detalls del dia a dia on reposa l’essència de les persones que viuen en aquella llar.

Més o menys per aquella època, els meus pares ens van regalar un llibre amb il·lustracions molt boniques que narrava tot el procés de l’embaràs. Recordo passar mil tardes fullejant aquell llibre i observant els dibuixos de dones embarassades on es mostrava el nadó reposant a l’interior de les seves panxes. Em va deixar al·lucinada. Va ser en aquell moment quan vaig començar a dir que de gran volia ser llevadora.

Amb el pas dels anys, aquella idea va anar mutant i finalment va ser descartada perquè les arts em cridaven molt l’atenció, especialment l’audiovisual. Jo volia explicar històries, posar en pantalla els detalls més minúsculs del dia a dia, atrapar-los i guardar-los a l’interior d’una imatge, d’un vídeo, d’una cançó… És per això que vaig decidir estudiar cinema a l’ESCAC.

Durant els anys d’universitat, em vaig adonar que en tots els projectes que realitzava, sempre acabava anant a buscar el mateix: els vincles, la vida, els instants fugaços, la memòria.

La fotografia documental em permet captar aquells moments que passen a la història en un tancar i obrir d’ulls, aquells moments irrepetibles on neix la vida: l’embaràs, el part i els primers dies de vida del nounat… i fer-los eterns.

Contacte: Ona
Telèfon: 634537840
Correu electrònic: onavidalfotografia@gmail.com
Pàgina web: https://onavidalfotografia.wixsite.com/my-site/sobre-mi
Instagram: @onavidalserra