Detalls del projecte

Any de fundació
2016

Adreça
C/ Congrés n.7, Barcelona

Estat
Adherit XELL

Edats
De 1 a 3 anys / De 2 a 6 anys

Capacitat
24 children

Acompanyants
5

Format
Acompanyants

Contacte

Laia Ros o Patricia Reprezas

elniu.escoleta@gmail.com

652914886

https://www.facebook.com/ElNiuEspaiFamiliar/

L’Escoleta El Niu és un projecte educatiu d’Educació Viva que ha obert les seves portes al setembre de 2016 al barri d’Horta. Acull infants d’entre 1 i  6 anys amb l’objectiu d’oferir-los un espai on sentir-se acompanyats des del respecte, la llibertat, els límits com a eix de seguretat cap a un mateix i cap a l’altre, l’autoconeixement i l’acceptació.

Des de l’Escoleta El Niu cada infant descobreix i crea partint dels seus desitjos i inquietuds mitjançant ambients de lliure circulació adequats a les seves necessitats i demandes.

Partim del fet de que el joc espontani proporciona a l’infant, des d’un punt de vista integral, les vivències que l’ajuden en el seu desenvolupament psicomotriu, emocional, creatiu, social.

És per això que la funció de l’educador és crear un espai harmoniós on aquest moviment espontani succeeixi, oferint a l’infant seguretat i confiança, i també l’oportunitat d’escoltar-se, d’estimar-se, de ser, sense judicis.

La psicomotricitat relacional i l’expressió creativa i artística seran eixos principals en tot aquest procés, donant a l’infant l’oportunitat de connectar i prendre consciència de sí mateix i dels altres a través del seu cos, la música i les arts plàstiques.

La participació i implicació de les famílies és clau per al bon funcionament d’aquest projecte educatiu. Tot i no contemplar la presencia obligatòria de les famílies, aquestes podran participar en el projecte sempre que vulguin.